Nieuws

Nog een extra evenement in april!

Wij zijn trots dat we weer een evenement kunnen aankondigen in april. Op zondag 17 april 2016 zal er een evenement plaatsvinden in Emmen. Ongeveer 60 mensen met een verstandelijke beperking kunnen hier aan deelnemen.

Klik hier voor meer informatie over het evenement.

Yes eindelijk nieuws over 2016!

Nog steeds zijn wij aan het nagenieten van een fantastisch eerste jaar in 2015. In ons 2015-2016eerste jaar hebben wij ruim 200 mensen met een beperking de kans kunnen geven zelf eenmaal het autorijden te ervaren. Een wens die voor vele is uitgekomen!

Gelukkig hebben wij in de tussentijd niet stil gezeten en zijn wij druk bezig geweest met het organiseren van nieuwe evenementen in 2016. En met succes! Inmiddels staan er al twee evenementen gepland en beide evenementen zijn zowel op zaterdag als op zondag. Hierbij zijn wij niet alleen in onze regio gebleven, maar zijn we uitgebreid naar Noord-Nederland. Natuurlijk zijn wij ook druk bezig met het organiseren van meer evenementen, maar houd daarvoor onze website en Facebook in de gaten!

Voor de evenementen van 2016 en meer informatie hierover klik hier.

Belangrijke informatie voor deelnemers 6 september

Hieronder staat belangrijke informatie voor de deelnemers van Drive for Once op 6 september 2015 in Deurne:

Zoals jullie allemaal in de e-mail hebben kunnen lezen, worden jullie ongeveer een half uur voor aanvang van jullie deelname verwacht. Je kunt je melden in de tent, waar nogmaals verteld wordt hoe laat en in welke auto jullie mogen rijden en waar jullie dan verwacht worden.
Indien jullie met een hond komen, moeten jullie aan de betreffende instructeur toestemming vragen of deze mee in de auto mag. Als dit niet mogelijk is, is er voor opvang geregeld door mensen die ervaring hebben met geleidehonden.

Bereikbaarheid:
Het evenement vindt plaats op industrieterrein Binderen-Zuid in Deurne. Dit industrieterrein is gelegen aan de Beukelsdijk 2 in Deurne. Op dit adres is tevens voldoende parkeergelegenheid aanwezig.
Voor de deelnemers die met het openbaar vervoer komen, is het vanaf het treinstation Deurne ongeveer 15 minuten lopen. Door de organisatie is er ook een pendelbusje geregeld tussen station Deurne en het evenemententerrein. Het busje stopt bij de bushalte van het station. Dit busje rijdt:
-tussen 09.30 uur en 10.00 uur op en neer voor de ochtenddeelnemers;
-tussen 13.00 uur en 14.00 uur op en neer voor de ochtend- en middagdeelnemers;
-om 17.00 uur terug naar het station
Eventueel op verzoek van meerdere personen kan het busje een keer extra rijden. Dit moet gevraagd worden aan de organisatie.

Mochten er nog vragen zijn, neem gerust contact op met ons via info@stichtingrevi.nl of via 06-13692127. Dit telefoonnummer is tevens het aanspreeknummer tijdens 6 september.

Tot zondag!

De organisatie,
Wilco, Paulien, Marco en Daphne

 

 

20 september 2015: Drive for Once 3.0

Kort na het tweede evenement van R.E.V.I. op 6 september zal er een derde evenement plaatsvinden. Dit keer weer voor mensen met een verstandelijke beperking.
Op zondag 20 september 2015 kunnen ongeveer 60 mensen met een verstandelijke beperking het autorijden zelf ervaren. Het evenement vindt plaats in Someren. In samenwerking met 12 rijscholen hopen wij deze mensen een
onvergetelijke dag te bezorgen. Wij hebben er zin in, hopelijk Sitetot dan!

Voor meer informatie over het evenement kijk op: www.stichtingrevi.nl/evenementen

6 September: 2e evenement voor mensen met een visuele beperkingen

Het tweede evenement van stichting R.E.V.I. staat inmiddels vast.
Zondag 6 september 2015 zal het evenement plaatsvinden in Deurne. Tijdens dit evenement gaan 80 mensen met een visuele beperking één uur autorijden. Inmiddels is het maximaal aantal deelnemers al bereikt.

Wij hopen dat dit evenement weer een leuke dag wordt voor vooral de deelnemers, maar ook voor bezoekers zal het zeker de moeite waard zijn een kijkje te komen nemen!

Voor meer informatie over het evenement kijk op: www.stichtingrevi.nl/evenementen

12 april 2015: een dag om nooit te vergeten!

Zondag 12 april 2015 was het dan eindelijk zo ver. Na weken van voorbereidingen was het eerste evenement, ‘Drive for Once’ van stichting R.E.V.I. aangebroken.

Vrijdag, zaterdag en zelfs zondag nacht werden er door tal van vrijwilligers het terrein opgebouwd. De tenten werden geplaatst, de hekken werden op de juiste plek gezet, de spandoeken werden opgehangen en de laatste kleine dingen werden geregeld.

Zondag om 09.00 uur arriveerde alle 11 auto’s van rijschool Wilco op het terrein, iets wat zorgde voor een mooi moment. Om 09.30 kwamen de eerste deelnemers zich melden om vervolgens om 10 uur de eerste ronde van een half uur te rijden.

Voor de meeste deelnemers was de eerste ronde spannend, maar aan het getoeter te horen voelden de meesten zich al snel thuis achter het stuur. Frank, een van de deelnemers, vertelt tegen Omroep Brabant: ‘Het is best lastig, want je bent én aan het kijken én aan het sturen. Je moet best veel dingen tegelijk doen, maar het is fantastisch leuk. Ik heb net een bocht gemaakt! En de toeter heb ik ook al gevonden!’

De bezoekers die bij de pitsstraat of bij het uitkijkpunt stonden, konden alleen maar blije gezichten zien bij de deelnemers. Iets wat bij de organisatie en de vrijwilligers ook een grote glimlach op hun gezicht bezorgde.
In de pauze en na afloop van het evenement was er voor de deelnemers nog de gelegenheid om een rondje mee tijden met bijvoorbeeld een Ferrari of een Porsche. Dit maakte de dag compleet!

Deze dag hebben wij in totaal 60 mensen een onvergetelijke ervaring kunnen bezorging. Iets waar wij als organisatie zeer dankbaar en blij om zijn. Aan alle reacties te horen, heeft iedereen een super leuke dag gehad!

Namens de organisatie willen wij alle vrijwilligers en sponsoren bedanken voor hun bijdrage. Zonder hen was Drive For Once niet mogelijk geweest.
Daarnaast willen wij alle enthousiaste deelnemers bedanken voor hun deelname en alle bezoekers voor het aanmoedigingen van de deelnemers.

Foto’s van het evenement zijn te vinden in het fotoalbum of klik hier.
Verder een aantal links van verschillende media die aanwezig zijn geweest op het evenement:

http://www.hartvannederland.nl/top-nieuws/2015/droom-komt-uit-voor-verstandelijk-beperkten-autorijden/

http://www.omroepbrabant.nl/?news/2277861313/Droom+van+gehandicapten+komt+uit+in+Deurne+voor+het+eerst+autorijden.aspx

http://www.ed.nl/regio/deurne-e-o/deurne/autorijles-voor-mensen-met-verstandelijke-beperking-in-deurne-1.4854298

Op naar het volgende evenement!

Eerste evenement: 12 april

Het eerste evenement voor stichting R.E.V.I. is een feit:
Zondag 12 april zal het eerste evenement plaatsvinden in Deurne. Tijdens dit evenement kunnen maximaal 60 mensen met een verstandelijke beperking één uur autorijden. Dit evenement moet een leuke dag worden voor vooral de deelnemers, maar zal voor bezoekers ook zeker de moeite waard zijn een kijkje te komen nemen.

Voor meer informatie over het evenement kijk op: www.stichtingrevi.nl/evenementen

Oprichting Stichting R.E.V.I.

Vandaag, 4 december 2014, is Stichting R.E.V.I. opgericht.logohanneliejagtenberg
De bestuursleden hebben de akte ondertekend bij het Notariaat Deurne.

Stichting R.E.V.I. staat voor Rij Ervaring Voor Iedereen.
De stichting heeft als doel mensen met een beperking de mogelijkheid te bieden activiteiten omtrent autorijden te ontplooien die anders vanwege hun beperking onbereikbaar zijn.